Kerti növények

A törökországi levendulamezők több mint 1 millió látogatót vonzottak.

 A Márvány-tenger északi partján fekvő Tekirdağban található levendulamezők a helyiek és a turisták számára is varázslatos menedéket nyújtanak, akik a természetben keresnek nyugalmat.

A lenyűgöző lila és ibolya árnyalatokkal díszített mezők, amelyek hozzájárulnak a pezsgő turisztikai tájhoz, idén mintegy 1 millió látogatót fogadtak, mondta el kedden a tartományi turisztikai igazgatóság egyik hivatalnoka.

„1250 hektáron ültettünk levendulát a városban. Idén több mint 1 millió látogató érkezett a 20 mezőre, amelyek lenyűgöző fejlesztéseken és javításokon mentek keresztül. Különösen figyelemre méltó, hogy a szomszédos országokból érkező turisták mellett a világ különböző pontjairól is érkeztek látogatók, hogy megcsodálják ezeket a lenyűgöző mezőket,” mondta Ahmet Hacıoğlu, a tartományi Kultúra és Turizmus igazgatója.

Bár a lila árnyalatú mezők főként helyi turistákat vonzanak, Hacıoğlu kifejezte elégedettségét a közeli városokból, mint például Isztambul, érkező nyaralók beáramlása miatt.

Tipp: Levendula gondozása, termesztése

„Különösen a közelmúltbeli Qurban ünnep (Eid-al-Adha) tett minket, Isztambulhoz közeli városokat boldoggá. A látogatók, akik részt vesznek a különböző turisztikai tevékenységekben és élvezik gasztronómiai finomságainkat, kellemes sétákat tesznek levendula útvonalunkon,” jegyezte meg.

„Azt várjuk, hogy a látogatók száma jövőre megduplázódik. További húsz mező készül a látogatók fogadására. Úgy gondolom, hogy rövid időn belül Tekirdağ nem csak Törökországon belül, hanem globális szinten is elismerést fog szerezni, köszönhetően a cseresznyéinek, tengerpartjának, szőlőültetvényeinek, és természetesen lenyűgöző levendulamezőinek,” tartotta fenn Hacıoğlu.

Hakan Turgut, a Karahisarlı negyedben található levendulamező tulajdonosa elkötelezett abban, hogy az egész szezonban kivételes élményt nyújtson minden vendégüknek.

Turgut, aki szerint az emberek nyugalmat találnak a levendulamezőkön, elmondta: „Az emberek egy hónapig látogatták a mezőket, belemerülve a természetbe. Számukra gyönyörű fotózónákat hoztunk létre a gondosan elrendezett díszítésekkel.”

„Ahogy a levendulák elkezdenek hervadni, már csak néhány napunk maradt a betakarításig. Nagy lendülettel zárjuk le a levendulaszezont a betakarításunkkal,” fejezte be Turgut.

Forrás: link